Wednesday, April 23, 2008

Κίτρινος πυρετός στη Βραζιλία

Κίτρινος πυρετός στη Βραζιλία

Υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν κίτρινο πυρετό πεθαίνει:

Σε Γκοϊάνια από την τελευταία ημέρα 2, Ιωάννη Βαπτιστή Gonçalves, 31, πέθανε χθες από την πτώχευση των πολλαπλών οργάνων. Laudo vai επιβεβαιώσει κατά πόσον η αγροτική εργαζόμενος είχε μολυνθεί από τη νόσο, όπως αρχές υποπτεύονται. Πριν από δύο εβδομάδες, βρέθηκαν στο Missouri και την ομοσπονδιακή περιφέρεια, νεκρός πιθήκους που έχουν μολυνθεί με πυρετό. Στην DF, 200 χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί, πολύ κοντά στο στόχο των 240 χιλ., που ισοδυναμεί με το 10% του πληθυσμού. Χθες, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από όλες τις κυβερνήσεις να στείλουν δόσεις του εμβολίου να Μιζούρι, όπου ο στόχος είναι η ανοσοποίηση του 15% των κατοίκων.

Θάνατος ύποπτα
Ploughman goiano δεκτοί με συμπτώματα των ασθενειών που πάσχουν από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων. Οι αρχές ελπίζουν να έχουν την κρατική επίσημη έκθεση σχετικά με την υπόθεση αυτή την εβδομάδα ακόμη. Στην DF, ο εμβολιασμός εξακολουθεί αύριο

Erika Klingl
Η ομάδα του Mail

Πέθανε το Γκοϊάνια της αγροτικής εργαζόμενος της 31 χρόνια, το πρώτο ύποπτο για μόλυνση από τον κίτρινο πυρετό, δεδομένου ότι οι γραμματείς της Υγείας, της Γκόιας και η ομοσπονδιακή περιφέρεια έδωσε το σήμα κατά της νόσου. Οι ανησυχίες σχετικά με τη μόλυνση από τον κίτρινο πυρετό, όταν ήρθαν 53 πιθήκους βρέθηκαν νεκροί σε δύο μονάδες της Ομοσπονδίας. Έκανε πολλαπλών οργάνων ανεπάρκεια, καρδιακή ανακοπή, μετά την επιδείνωση της νεφρικής και ηπατικής που είχε οδηγήσει στο Νοσοκομείο των τροπικών νόσων (HDT), στην πρωτεύουσα goiana, την τελευταία ημέρα 2.
Σε Γκοϊάνια, καθώς και οι ιατρικές αρχές επικαλούνται ως σχεδόν βέβαιο ότι η αιτία του θανάτου του αγρότη, σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής, συνδέεται με τη μόλυνση από τον κίτρινο πυρετό. Η επίσημη επιβεβαίωση, όμως, θα έρθει μόνο με τη δημοσιοποίηση της πρώτης έκθεσης, η οποία θα πρέπει να προκύψει από το τέλος αυτής της εβδομάδας. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς την κλινική διάγνωση της νόσου. Η εκκίνηση με την προέλευση του Ιωάννη του Βαπτιστή. Morador των Aparecida de Γκοϊάνια, εκείνος ήταν που εργάζονται στον αγροτικό τομέα της Uruaçu, θεωρείται ως τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής του κίτρινου πυρετού ενδημική άγρια. Υπάρχει και σε άλλους 38 δήμους υπήρχαν goianos ρεκόρ το 2007 για τις περιπτώσεις των ασθενειών των ζώων: το θάνατο των πιθήκων από ύποπτα για κίτρινο πυρετό άγρια. Σε τρεις από τους 41 πιθήκους που βρέθηκαν νεκροί, είχε επισημανθεί η παρουσία του ιού.
Τι ενισχύει περαιτέρω το επιχείρημα ότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ήταν με τη νόσο αυτή την κλινική εικόνα. Σύμφωνα με το μέλος της Γραμματείας Υγείας στις αρχές Δεκεμβρίου, θα επιδιωχθεί η ιατρική υπηρεσία της Uruaçu με πυρετό, κοιλιακό πόνο, αιμορραγία και ενδείξεις νεφρικής απέκκρισης των ταραχών - κοινά συμπτώματα του ιού του κίτρινου πυρετού, αλλά και σε άλλους ιούς όπως της ερυθράς, hantavirus και ο δάγκειος πυρετός . Την περασμένη εβδομάδα, το πλαίσιο του αγρότη επιδεινωθεί δραματικά. "Όταν υπάρχει ανεπάρκεια των νεφρών και του ήπατος, όπως συνέβη με αυτή των ασθενών, το φάσμα των δυνατοτήτων της νόσου μειώνει πολύ. Σε αυτή την περίπτωση, αποκόπτονται οι περισσότεροι ιοί και εργάστηκε με τον κίτρινο πυρετό, ο δάγκειος πυρετός ή αιμορραγική fulminant ηπατίτιδα," υποστηρίζει Aminadad Rodrigues, διευθυντής του Τμήματος Επιδημιολογίας του Γραμματέα Υγείας της Γκοϊάνια.
Πέθανε σε 21h20 την Παρασκευή και η ταφή ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί χθες το βράδυ. Carlos de Souza, ένας από τους υπεύθυνους για το Γραφείο Ελέγχου της Θάνατος του κράτους, εξηγεί ότι, μετά το θάνατο, τα δείγματα αίματος και των εντοσθίων του αγρότη έχουν συλλεχθεί. "Η πρώτη έκθεση έγινε από τη συλλογή του αίματος όταν είχε εισαχθεί για τα HDT. Τώρα, μια πιο πλήρη εξέταση vai επιβεβαιώνουν την αιτία του θανάτου», λέει. Το αποτέλεσμα της αρχικής έκθεσης θα πρέπει να αφήσουμε σε πέντε ημέρες και η δεύτερη σε τρεις μήνες.
Προστασία
Η είδηση της μόλυνσης και του θανάτου του γεωργού οδήγησε βιασύνη να θέσει την υγεία των Goiás "Το Υπουργείο Υγείας κάλεσε όλα τα κράτη να αποστείλουν τις δόσεις του εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού», λέει ο υπουργός Υγείας του Μιζούρι, το Κάιρο de Freitas. Εξηγεί ότι, πέρα από την αποδέσμευση 1,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αυξηθεί το ποσοστό των κατοίκων να είναι ανοσοποιημένο με το κράτος, από 10% έως 15%, που αντιπροσωπεύει 803 χιλιάδες άτομα. Μέχρι σήμερα, 734 χιλιάδες ήταν ήδη κατά acinadas.
"Είμαστε σε καλό δρόμο και να σκοτώσει τον αγρότη δεν θα αλλάξει η στρατηγική μας», εξηγεί ο υπουργός Υγείας της DF, Jose Geraldo Maciel. "Από τους 240 χιλιάδες ανθρώπους που αποτελούσαν μέρος του στόχου μας εμβολιασμού - το ισοδύναμο του 10% του πληθυσμού - 200 χιλ. vacinaram ήδη τις πρώτες ημέρες της εντατικοποίησης της εκστρατείας. Όλες ανοσοποίηση σε λίγες μέρες", είπε Maciel.
Κατά την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, το σήμα δόθηκε από την ανακάλυψη των δύο νεκρών πιθήκους στο μεταλλικό νερό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του πάρκου από ακόμη απροσδιόριστο χρόνο. Jose Geraldo Maciel αναμένει να λάβει αύριο ή μετά από μια απάντηση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την επαναλειτουργία του μεταλλικού νερού. Οι φορείς των 10 άλλων πιθήκων βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές της DF.
Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι όλοι όσοι έλαβαν το εμβόλιο κατά τα τελευταία 10 χρόνια πρέπει να είναι ανοσοποιημένο. Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι θέσεις της υγείας της ΛΔ δεν απέδωσαν. Ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 π.μ. και 17h.
Όταν υπάρχει ανεπάρκεια των νεφρών και του ήπατος, όπως συνέβη με αυτή των ασθενών, το εύρος των δυνατοτήτων για ασθένειες που μειώνει πολύ
Aminadad Rodrigues, διευθυντής του Τμήματος Επιδημιολογίας του Γραμματέα Υγείας της Γκοϊάνια


Σύντομα, ο εμβολιασμός κατά της ερυθράς


Ο κίνδυνος επανεμφάνισης του ιού του κίτρινου πυρετού στην ομοσπονδιακή περιφέρεια έχει αλλάξει η ρουτίνα των brasilienses. Εκτός από το κλείσιμο για αόριστο χρονικό διάστημα από το Εθνικό Πάρκο - κύρια επιλογή για διακοπές αναψυχής - ο πληθυσμός είχε να αντιμετωπίσει μεγάλες ουρές σε κλινικές για να λάβει το εμβόλιο κατά της νόσου. Δεν υπάρχει καμία καταγραφή κάθε περίπτωση στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα και τις υγειονομικές αρχές θέλουν να τονίσω ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι απλώς προφύλαξης στη φύση. Αλλά αν ο κίτρινος πυρετός εξακολουθεί να είναι μόνο μια απειλή για τη δημόσια υγεία από τη Μπραζίλια, άλλες ασθένειες που αυξάνονται μεταξύ brasilienses και εξακολουθούν να είναι θύματα στην πόλη. Πέρυσι, αυξήσαμε τον αριθμό των περιπτώσεων hantavirus, ο δάγκειος πυρετός και της ερυθράς. Dobrou επίσης τον αριθμό των θανάτων από μηνιγγίτιδα.
Μετά τις κινητοποιήσεις εναντίον του κίτρινου πυρετού, το Υπουργείο Υγείας vai ξεκινήσει φέτος μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ερυθράς. Οι περιπτώσεις της νόσου καταγράφηκε στην πόλη πήδηξε από πέντε το 2006 σε 350 το 2007, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται από τη Γραμματεία της Εποπτεύουσας Αρχής στον τομέα της υγείας σε μικρότερες αναλογίες, το hantavirus έχει 10 θύματα του περασμένου έτους - τον αριθμό 42% υψηλότερες από τις επτά υποθέσεις αντιμετωπίζεται το 2006.
Ενώ η κινητοποίηση κατά της ερυθράς δεν ξεκίνησε, η ανησυχία επικεντρώνεται στον αγώνα κατά του κίτρινου πυρετού. Η επίθεση κατά της νόσου του άρχισε στις 28 Δεκεμβρίου, όταν το υπουργείο Υγείας συνέστησε όλες brasilienses λάβει το εμβόλιο κατά του ιού του κίτρινου πυρετού. Την ίδια ημέρα, η GDF καθορίζεται το κλείσιμο του Εθνικού Πάρκου, όπου δύο πιθήκων βρέθηκαν νεκροί. Προκαταρκτικές εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία του ιού, αλλά θα πρέπει να αναμένουν μια διάψευσης. Άλλα 10 πιθήκους βρέθηκαν νεκροί σε άλλα μέρη της Μπραζίλια. Αύριο, το Υπουργείο Υγείας αποφασίζει κατά πόσον το άνοιγμα της Νερό θα επιτρέπεται στους επισκέπτες οι οποίοι παρουσιάζουν μια κάρτα δείχνοντας τον εμβολιασμό κατά των ασθενειών του ανοσοποιητικού.
Η μορφή της ασθένειας που εξακολουθεί να υφίσταται στη Βραζιλία είναι το φυσικό του κίτρινου πυρετού, όταν η λοίμωξη εμφανίζεται στον αγροτικό τομέα. "Αλλά εάν κάποιος προσβληθεί από το κυκλικό αστική περιοχή, όπου εξακολουθεί να παραμένει η κουνουπιών Aedes aegypti, υπάρχει υψηλός κίνδυνος αναζωπύρωσης των αστικών κίτρινος πυρετός, η οποία θα είναι καταστροφικό. Συνεπώς, ο κίνδυνος των νέων περιπτώσεων είναι απολύτως ανησυχητική», υπογραμμίζει η infectologista. Κατά την ομοσπονδιακή περιφέρεια, δεν υπάρχουν περιπτώσεις του ιού του κίτρινου πυρετού άγρια από το 2000, όταν ο γεωργός Rodrigo da Silva, 21, πέθανε στο Κέντρο Αγροτικής Rajadinha στο Planaltina.


Word εξειδικευμένων:

Ένα κακό και άκρως σοβαρές θανατηφόρες

Carlos Gropen

Press γνωστών ιών όπως η ηπατίτιδα Γ και ο ιός Έμπολα το φόβο του ιού, ο κίτρινος πυρετός προκαλείται από ένα ιό που ανήκει στην οικογένεια των Flaviviridae, η οποία εστάλη από τον ίδιο φορέα ο δάγκειος πυρετός, κουνουπιού Aedes aegypti. Είναι, όμως, μια πιο σοβαρή ασθένεια με σημαντικό μοιρολατρίας σε ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών που έχουν μολυνθεί.
Η λοίμωξη αρχίζει με το σύνθημα ενός κουνουπιού που περιέχει τον ιό, ακολουθούμενο από μια περίοδο λανθάνουσας και επώασης, που διαρκεί τρεις έως έξι ημέρες, όπου δεν υπάρχουν συμπτώματα. Στη συνέχεια εμφανίζεται πυρετός, αίσθημα κακουχίας, κυρίως μυϊκός πόνος στην πλάτη, έλλειψη όρεξης, ναυτία και έμετο. Αυτά τα πρώτα σημάδια είναι ονομάζεται nonspecific, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες ασθένειες, viróticas ή μη.
Οι περισσότεροι ασθενείς κινήσεις για μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και τη θεραπεία. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό της κακής - περίπου 15% - να αναπτύσσει την πιο σοβαρή μορφή της ασθένειας, της οποίας η πιθανότητα θανάτου είναι 50%. Τα συμπτώματα τοξικών φάση ονομάζεται ίκτερος (κιτρίνισμα στα μάτια και το πρόσωπο), κοιλιακό άλγος, έμετος, αιμορραγία στο στόμα, τα μάτια και το στομάχι. Συχνά κινείται προς την κατεύθυνση σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια, με δυνατότητα πλήρους σταματήσει τη λειτουργία των νεφρών.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για κίτρινο πυρετό. Είναι suportivo, ενυδάτωσης και με προσπάθεια να διορθώσει τις συνέπειες της νόσου, μερικές φορές μάλιστα να απαιτείται η αιμοκάθαρση, ή να κάνουμε το έργο των νεφρών ασθενών μέσω ενός μηχανήματος. Μερικοί ιοί έχουν δοκιμαστεί, με αποτελέσματα που δεν έχει ακόμη πλήρως συνεπής. Το εμβόλιο είναι μία καλή μορφή πρόληψης και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με κριτήρια που καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας
Το πιο ανησυχητικό είναι ο φορέας, ο πομπός, που είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη του ο δάγκειος πυρετός. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον ξεκινήσει μία επιδημία του ιού του κίτρινου πυρετού, της υποδομής και υλικοτεχνικής υποδομής που χρειάζονται βρίσκονται ήδη επί τόπου, ο δάγκειος πυρετός και κληρονόμησε το σύνολο των δημόσιων πολιτικών στην υγεία, η οποία εξακολουθεί να υπολείπεται του ιδανικού.

Carlos Gropen είναι ιατρός και σύμβουλος στον τομέα της Υγείας και της Ιατρικής

Τριών ασθενειών ανησυχητική

Επιπλέον για να καταπολεμήσει την απειλή του ιού του κίτρινου πυρετού, ο υπουργός Υγείας της ΛΔ προσπαθεί να εμποδίσει την πρόοδο της ερυθράς, η εμφάνιση νέων κρουσμάτων της μηνιγγίτιδας και της εξάπλωσης των κουνουπιών ο δάγκειος πυρετός

No comments: